Hallo allemaal,

Mijn naam is Maik Rozema en ben 13 jaar.
Sinds 1998 weet ik dat ik Duchenne heb. Vanaf mijn achtste jaar lig ik 's nachts aan de beademing.
Ik vind het heel erg lekker om aan de neuskap te liggen. De beademing zorgt ervoor dat ik meer lucht in de longen krijg, zodat ik overdag niet meer zo moe ben en hoofdpijn heb.
Begin 2005 begon mijn ruggewervel te vergroeien en kreeg ik last van hartfalen, waarvoor ik drie soorten medicijnen kreeg.

In oktober 2005 werd ik geopereerd door Dr.Veldhuizen aan scoliose. Ik was heel erg bang voor de operatie. Voor wat er ging gebeuren. Mijn grootste angst was om dood te gaan,omdat mijn hart ook niet meer goed was. Maar het is heel erg goed afgelopen. De pijn na de operatie viel eigenlijk best wel mee.
Je krijgt hele goede medicijnen voor de pijn,dat is natuurlijk heel erg fijn. Ik had wel erg veel spierpijn en dat is niet leuk. Anderhalve week na de operatie was ik alweer thuis en twee maanden later zat ik alweer op school. Het ergste vond ik dat ik een half jaar niet mocht sporten.
Ik doe namelijk aan rolstoelhockey. Sinds de operatie kan ik niet meer spelen met een hockeystick,maar heb ik een t-stick aan de stoel.
Dit komt doordat ik nu natuurlijk helemaal rechtop zit en mijn rug niet meer kan buigen. Maar dat geeft niet hoor,want ik vind het een geweldige sport om te doen.
En wat de operatie betreft zou ik het zo weer over doen!!

Groetjes van Maik Rozema

P.S.de foto's worden nog nagestuurd.